میکروفون استودیو
خرید میکروفون استودیویی + مقایسه و قیمت
درحالی که میکروفون دینامیک برای استفاده صحنه ای بسیار مناسب است، میکروفون کندانسور همیشه به عنوان میکروفون استودیویی استفاده میشود. انگلیسی ها به این مدل میکروفون ها، میکروفون خازنی میگویند و دلیل خوبی هم برای این نامگذاری وجود دارد. احتمالا از کلاس فیزیک به خاطر داشته باشید که خازن در اصل دو صفحه فلزی در مجاورت یکدیگر است. هرچه این صفحات به هم نزدیکتر باشند، ظرفیتشان بیشتر است. کپسول کندانسور به همین شکل ساخته شده است. شامل غشای نازکی در مجاورت یک صفحه فلزی جامد است. غشا یا دیافراگیم باید حداقل در سطح خود رسانای الکتریکی باشد. رایجترین نوع ماده به کار رفته برای ساخت آن مولار طلایی است اما برخی مدل های قدیمی میکروفون وجود دارد که از یک فویل فلزی بسیار نازک در آن استفاده شده است.
وقتی امواج صوتی به دیافراگم برخورد میکنند، صفحه پشتی جامد به جلو و عقب حرکت میکند. به عبارت دیگر، فاصله بین دو صفحه خازن تغییر میکند. درنتیجه، ظرفیت نسبت به ریتم امواج صوتی عوض میشود و اینطوری است که صدا به سیگنال الکتریکی تبدیل میشود. سیگنال کپسول به خودی خود بسیار شکننده است و نمیتواند به قطعات دیگر متصل شود. ولتاژ خروجی کپسول کندانسور درواقع بسیار زیاد است اما تقریبا هیچ جریانی تولید نمیکند چرا که انرژی بسیار کمی در این خازن کوچک ذخیره میشود. به همین خاطر نیاز به چیزی به نام مبدل امپدانس هست، مداری که بین کپسول و دنیای خارج بافر میشود. مبدل امپدانس با ایجاد جریان سیگنال بیشتر، سیگنال را محکم میکند. به همین خاطر است که میکروفون کندانسور به برق خارجی نیاز دارند. این موضوع در گذشته بسیار ناراحت کننده بود اما امروزه تقریبا هر ورودی میکروفون قدرتی به اندازه فانتوم P48 را ارائه میدهد که به استاندارد بین المللی تبدیل شده است.
میکروفون استودیویی خوب چه ویژگی هایی دارد؟
به دلیل جرم بسیار کم، دیافراگم میکروفون کندانسور میتواند امواج صوتی را با دقت بیشتری نسبت به میکروفون دینامیک با سیم پیچ متحرک سینگین متصل شده، دنبال کند. بنابراین، میکروفون های کندانسور کیفیت صدای فوق العاده ای ارائه میکنند. از بین همه میکروفون ها، نوع کندانسور آن وسیعترین پاسخ فرکانسی و بهترین پاسخ گذرا را دارد. همچنین میکروفون های کندانسور معمولا حساسیت بالاتری و نویز بسیار کمتری نسبت به دیگر انواع میکروفون ها دارند.
با این حال، به خاطر داشته باشید که این مزایای نظری تنها در نمونه های خوب میکروفون کندانسور جواب میدهد و صدق میکند. میکروفون خازنی ارزان قیمت ممکن است پر از نویز باشد و کیفیت صدای بسیار پایینتری نسبت به میکروفون دینامیک ارائه کند.
بهترین میکروفون های استودیو را چه کمپانی هایی می سازند؟
برای خرید میکروفون استودیو در نظر گرفتن این که کدام کمپانی آن را تولید میکند بسیار مهم است. به هر حال قرار است پولی حسابی برایش بپردازید پس باید از بابت کیفیت میکروفون استودیو خریداری شده نیز خیالتان راحت باشد. اما پیش از این که بهترین کمپانی هایی که میکروفون استودیویی تولید میکنند را به شما معرفی کنیم، بیایید با انواع میکروفون استودیویی آشنا شویم:
• میکروفون استاتیک
• میکروفون استریو
• میکروفون برادکست
• میکروفون تماسی
• میکروفون تماسی
• میکروفون درامز
• میکروفون رومیزی
• میکروفون ریبون
• میکروفون قلمی
و این فهرست همچنان ادامه دارد که میتوانید در دسته بندی های ما آن را ببینید. از کمپانی های مهمی که بهترین میکروفون استودیو را تولید میکنند میتوانیم به ای کی جی، آلتو، بلو، بویا، کمیکا، مارانتز پرو، سارامونیک و زوم اشاره کنیم. هرکدام از این محصولات میتوانند تجربه ضبطی حرفه ای را برایتان رقم بزنند.
قیمت میکروفن استودیوئی و عوامل تاثیر گذار در آن
عوامل مختلفی میتوانند روی تعیین قیمت یک میکروفون استودیو تاثیر داشته باشند. از ابعاد کپسول گرفته تا میزان حساسیت و پاسخ فرکانسی یک میکروفون استودیو میتواند به لحاظ فنی برای کار و انتظاری که از آن دارید بسیار مهم باشد. علاوه بر این موارد، شرکت سازنده نیز در تعیین قیمت بسیار مهم است. به هر حال هرچه سابقه یک کمپانی در تولید محصولی بیشتر باشد باید انتظار پرداخت هزینه بیشتری را داشته باشید. برای مثال اگر بخواهید میکروفون یو اس بی مکی را خریداری کنید باید چیزی حدود 7 میلیون تومان برای آن بپردازید.
برای خرید میکروفون استودیو چگونه اقدام کنیم؟
خرید میکروفون استودیو از آن کارهایی است که باید حسابی وسواس به خرج دهید. به هر حال قرار است بیشتر ضبط هایتان را با آن انجام دهید و نیاز به محصولی حرفه ای دارید. پیشنهاد ما این است که سری به فروشگاه اینترنتی صدابازار بزنید و محصولات ما را با یکدیگر مقایسه کرده و درنهایت تصمیم به خرید بگیرید. اینطوری از خریدتان مطمئن خواهید بود.
لازم است برای خرید میکروفون استودیوئی به این نکته توجه داشته باشید که واقعا چه میکروفونی برای صدا یا ساز شما مناسب است. فارغ از نام و قیمت میکروفون ها!!! چراکه هنوز بشر قادر به ساختن میکروفونی نشده که بتواند بدون هیچ تغییری صدا را دریافت کند. حتی معروفترین و گرانقیمت ترین آنها! بهتر است بدانید بهترین میکروفون های دنیا هم در زمان صدابرداری تغییراتی ناخواسته ولو ناچیز در صدای ارسالی ایجاد می کنند.
پس چاره کار چیست؟؟؟ اتفاقا می توان ازین ضعف میکروفون ها به نحو شایسته ای بهره برداری مثبت کرد. به این شکل که پیش از خرید یک میکروفون حتما نگاهی به نمودار پاسخ فرکانسی آن در کاتالوگش بیاندازید تا ببینید در چه ناحیه ای آن میکروفون شدت و ضعف دارد. سپس آنرا با محدوده های فرکانسی صدا و یا ساز خود مقایسه کنید و ببینید آیا در نقاطی که صدای شما ضعف دارد آن میکروفون هم ضعف دارد و یا بالعکس، نقطه قوت آن است. چنانچه نقطه قوت میکروفون باشد می تواند ضعف صدای شما یا سازتان را بپوشاند و حتی تقویت کند!!! و در غیر این صورت صدای شما را ضعیف تر از واقعیت نشان می دهد. مثلا اگر صدای شما در محدوده باس ضعیف باشد و میکروفونی که انتخاب می کنید هم در این محدوده ضعف داشته باشد چه انتظاری می رود که صدای شما را درست دریافت کند. حتی اگر آن میکروفون "نیومن-آلمان" باشد!!
در بسیاری موارد انتخاب دقیق به صورت کاملا تجربیحاصل می شود. و اگر دقت کرده باشید می بینید که بسیاری از خوانندگان، مداحان و نوازندگان حرفه ای فقط با یک میکروفون خاص می خوانند و یا کنسرت می دهند. و این چیزیست که آنها با سالها تجربه و یا با مشاوره و کمک از صدابرداران زبده به آن رسیده اند.
نکته بسیار حائز اهمیت: این امر سبب نمی شود که بتوان نتیجه گرفت که اگر فلان خواننده معتبری با میکروفونی خاص می خواند لزوما آن میکروفون باید خوب باشد. بلکه می توان نتیجه گرفت که آن میکروفون برای آن شخص و یا صداهای مشابه آن مناسب است. پس شما هم باید با آزمایش های های گوناگون و کسب تجربه به انتخاب صحیح خودتان برسید.