میدی کنترلرها کیبوردهایی هستند که آهنگسازان از آنها فقط برای آهنگسازی با کامپیوتر استفاده می کنند. چراکه این کیبوردها ازخود هیچگونه صدایی ندارند یعنی برای آنها بانک صدایی تعریف نشده است و وقتی شما با آنها نوازندگی می کنید از طریق آنها فقط یکسری اطلاعات از نت ها را به صورت کدهای صفر و یک به سیستم کامپیوترتان ارسال می کنید. به همین دلیل است که میدی کیبوردها و میدی کنترلرها اصلا” به درد اجراهای زنده و یا کلاس های آموزش پیانو نمی خورند چون اصلا” صدایی ندارند!
کار میدی کیبوردها یا میدی کنترلرها که در ادامه فرق آنها را خواهیم گفت بدین شکل است که شما می توانید در حین اجرا در استودیو یا پس از اجرا از بانک صدا و سمپل هایی (نمونه صدای سازها) که در کامپیوتر خود ذخیره دارید استفاده کنید و صدای مورد نظرتان را روی اطلاعات ارسال شده قرار دهید و حتی می توانید بارها و بارها این کار را تکرار کنید و صداها را تغییر دهید تا به نتیجه دلخواه تان برسید.
نکته: این کدها شامل اطلاعاتی مانند: صدای نت، میزان کشش نت (زمان)، شدت ضربه اجرا به هر کلاویه (دینامیک) و محدوده اکتاو هستند.
میدی کیبوردها ظاهری شبیه پیانوهای دیجیتال دارند و مثل آنها فقط کلاویه دارند و می توان با آنها فقط و فقط نوازندگی کرد ولی میدی کنترلرها امکانات دیگری هم دارند که با نصب درایور آنها روی سیستم آهنگساز می تواند محیط نرم افزار خود را با ناب ها و فیدرهایی که این ابزار در اختیارش می گذارند کنترل کند و فرامینی را به صورت سخت افزاری از روی میدی کنترلر به نرم افزار ارسال کند. مثل استپ، پخش، رکورد و غیره
حتی آهنگساز می تواند خودش تعریف جدیدی از فرامین داشته باشد و بر اساس نیاز و سلیقه اش برای هر گزینه سخت افزاری که روی میدی کنترلر است دستورالعملی صادر کند.
میدی کنترلرها حس انسانی بودن یک اجرا را تضمین می کنند و با استفاده درست از آنها می توانید اثر خود را که با کامپیوتر خلق می کنید روح ببخشید. ما به شما پیشنهاد می کنیم برای درک عمیق تر این مطلب لطفا” به مقاله “اهمیت میدی کیبوردها در آهنگسازی با کامپیوتر“ در بخش مقالات سایت صدابازار مراجعه کنید و با کمی تامل آن را تا به انتها مطالعه کنید.
ساعت کار: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 19
تمامی حقوق مادی و معنوی برای صدابازار محفوظ می باشد.