هدفون
قیمت و خرید هدفون - نیمه حرفه ایی تا استودیویی اصلی
اگر در حوزه صدا و موسیقی یک حرفه ای محسوب میشوید یا تازه میخواهید این مسیر را آغاز کنید باید بگوییم که بهترین راه برای شروع خرید هدفون استودیویی است. درحالی که هدفون استودیویی مناسب همه نیست اما کلی دلیل وجود دارد که باعث میشود بگوییم خرید این محصول برای شمایی که میخواهید موسیقی تولید کنید یا حتی کار ساده تری مثل تولید پادکست را انجام دهید، میتوانید روی آن حساب کنید. کسانی که با میکسر کار میکنند یا موزیسین ها و افرادی که کارشان مسترینگ و آهنگسازی است باید هدفون استودیویی داشته باشند تا به طور کامل متوجه تفاوت آن با هدفون های معمولی شوند.
تصور کنید یک تدوینگر هستید یا یک گرافیست! با کامپیوترهایی که توان کافی برای خروجی گرفتن پروژه شما را ندارند، میتوانید کار کنید؟ آیا اصلا میتوانید به خوبی و با سرعت کافی کارتان را انجام دهید؟ هدفون برای آهنگساز درست مثل کامپیوتر یا لپتاپ برای فردی است که کار تدوین انجام میدهد. هرچه کیفیت هدفون بیشتر باشد و به شکلی تخصصی برای این کار ساخته شده باشد، میتوانید انتظار بیشتری از آن داشته باشید و کارتان را با کیفیتی به مراتب بهتر انجام دهید.
هدفون استودیو خوب چه ویژگی هایی دارد؟
برای موزیسین ها و خوانندگان، معیاری کاملا سر راست وجود دارد: وقتی هدفون میگذارند، هیچ صدایی نباید داخل گوششان نفوذ کند. اگر صدایی که دارید گوش میکنید از داخل هدفون شما بیرون بزند، میکروفونی اگر مشغول ضبط باشد به سادگی میتواند آن را ضبط کند. چه مشغول ضبط صدای گیتار باشید چه آواز و چه پیانو فرقی نمیکند، اگر صدایی ناخواسته ضبط شود میتواند مشکل ایجاد کند. پس اولین ویژگی یک هدفون خوب این است که صدایی از بیرون به داخل نرود و از داخل هدفون به بیرون درز نکند. دومین معیار خوب بودن یک هدفون پاسخ فرکانسی آن است که هرچه بیشتر باشد کیفیت صدایی که به گوش شما میرساند بهتر است و اینطوری شما هم میتوانید بهتر کارتان را انجام دهید.
سومین ویژگی مهم یک هدفون استودیو خوب، ساختار آن است. از آنجایی که به طور تخصصی برای موسیقی ساخته میشود باید دوام و ماندگاری آن بیشتر باشد. بشود آن را بارها از گوش درآورد و گذاشت و هیچ آسیبی هم نبیند. همچنین باید احساس راحتی در شما ایجاد کند. به خصوص وقتی دارید به موسیقی گوش میکنید یا مشغول آهنگسازی هستید، ممکن است متوجه زمان نباشید و اگر هدفون استودیو شما خوب نباشد میتواند باعث آزار و اذیت گوشتان شود. به همین سادگی!
بهترین هدفون استودیو ها را چه کمپانی هایی می سازند؟
وقتی قصد این را دارید که استودیوی شخصی خود را راه بیندازید، اولین چیزی که به ذهنتان میرسد که باید تهیه کنید، چیست؟ هدفون اگر اولین لیست ذهنتان نباشد تا مورد پنجم حتما به ذهنتان میرسد و در بالای این لیست قرار میگیرد. پس اهمیت داشتن هدفون استودیو بسیار زیاد است. برای خرید محصولی باکیفیت لازم است سراغ کمپانی هایی بروید که امتحانشان را پس داده اند نه برندهای تازه ای که هیچ شناختی از آنها وجود ندارد. پیشنهاد ما به شما خرید هدفون از کمپانی هایی مثل بویا، ای کی جی، دنون، فوکال، مکی، مارانتز، نیومان، سونی و یاماها است. البته کمپانی های دیگری هم هستند که میتوانید لیستشان را در دسته بندی مربوط به هدفون در وبسایت صدابازار ببینید.
قیمت هدفون و عوامل تاثیر گذار در آن
بالاتر وقتی مشغول نوشتن از ویژگی های مهم در یک هدفون استودیو خوب بودیم از مواردی نام بردیم که هرکدامشان میتوانند عاملی تاثیرگذار در تعیین قیمت این محصول نیز باشند. مثلا میزان ارگونومی یک هدفون، میزان پاسخ فرکانسی یا مقاومت یک هدفون میتوانند عواملی تاثیرگذار در قیمت باشند. همچنین کمپانی تولیدکننده نیز میتواند تاثیری بسیار به سزا در قیمت محصول داشته باشد. به عنوان مثال وقتی قرار باشد هدفون مکی مدل MC250 را خریداری کنید باید چیزی حدود 4 میلیون تومان هزینه کنید اما کاملا ارزشش را دارد چرا که قرار است برای مدت زمانی طولانی از آن استفاده کنید و نگران خراب شدنش هم نباشید.
برای خرید هدفون استودیو چگونه اقدام کنیم؟
خرید هدفون استودیو را به خاطر ظاهر آشنایش ساده نپندارید. شما قرار است هدفونی مناسب برای استودیو خریداری کنید و هرچه شناختتان را نسبت به انواع محصولات موجود بالاتر ببرید بهتر است. پیشنهاد ما به شما این است که سری به فروشگاه اینترنتی صدابازار بزنید و هدفون های مختلف ما را با همدیگر مقایسه کنید و دست آخر دست به جیب شوید و خریدتان را نهایی کنید.
برای خرید هدفون های استودیوئی و حرفه ای حتما به این نکات توجه داشته باشید:
هدفون های پشت بسته (Closed): طراحی این هدفون ها به گونه ای است که از نشت کردن صدا به بیرون جلوگیری می کنند و بیشتر در هنگام ضبط از آنها استفاده می کنند. چراکه صدابردار می تواند بدون نگرانی از نشت صدای هدفون به بیرون به میزان دلخواه صدای آنرا برای نوازنده و یا خواننده زیاد کند.
هدفون های پشت باز (Open): از این هدفون ها باید برای میکس کردن تراک های ضبط شده در استودیو استفاده کرد. چراکه سازنده بدون هیچ نگرانی از نشت صدا این هدفون ها را طراحی کرده است. تا بتوان در هر زمان و در هر مکان با آنها کار کرد و از موسیقی لذت برد.
هدفون های نیمه باز یا نیمه بسته (Semi-Closed): اینها هدفون هائی هستند که در زمان اجرا،کنسرت و یا ضبط گروهی در استودیو استفاده می شوند. و طراحی آکوستیکی و داخلی آنها به شکلی هست تا نوازنده بتواند صدای دیگر هم گروهی های خود را در زمان برنامه بشود. به عنوان مثال: یک نوازنده ویولن با این هدفون علاوه بر شنیدن اجرای خودش می تواند صدای اجرای درامر را نیز در گروه بشنود و ریتم خود را با او هماهنگ کند.